Tom Yum

Tom Yum

Voor 4 personen

  • 350 gram rauwe Garnalen (diepvries)*
  • 1 eetlepel olie*
  • 3 stengels citroengras (Sereh), alleen het witte deel, gekneusd*
  • 3 dunne plakjes Galanga (Laos)*
  • 2 eetlepel kippenbouillon Poeder (bus 273g, Knorr)*
  • 5-7 Thaise chilipepers, zonder steeltjes, gekneusd*
  • 5 limoenblaadjes, in stukjes gescheurd*
  • 2 eetlepels vissaus ( fles 200ml, Suree)*
  • 10 st strawmushroom (stropaddenstoelen), halveren (blik 425g, Golden Diamond)*
  • 2 lente-uien, in ringetjes*
  • 3 eetlepels limoensap*
  • een paar korianderblaadjes, om te garneren*

* Verkrijgbaar bij Toko Toko Breda

Bereidingswijze:
Pel de garnalen en verwijder de zwarte ader; laat de staart zitten en bewaar de koppen en doppen.Verhit de olie in een grote pan en voeg de garnalen-koppen en –doppen toe. Bak ze 5 minuten of tot de doppen helderoranje worden. Voeg één stengel sereh, de laos en de kippenbouillon toe. Breng alles aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen. Zeef de bouillon en schenk hem dan weer in de pan. Gooi doppen en smaakmakers weg. Snijd de rest van het laos fijn en voeg het met de chilipepers, limoenblaadjes, vissaus, strawmushroom en lente-uitjes toe aan de bouillon. Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.