Chow Mein

Chow Mein

Ingrediënten - voor 2 personen

  • 1 pak Oriental Mie ca. 200 gram*
  • 200 gram vlees (kip, varken, rundvlees of garnalen)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)*
  • ½ ui (fijngesneden)*
  • 5 eetlepels Stir fry noodle sauce*
  • 1 rode Spaanse peper (in reepjes gesneden)*
  • 1 lente-ui (fijngesneden)*
  • 100 gram taugé (gewassen)*
  • 1 wortel (in reepjes gesneden)*
  • 1 rode paprika (in reepjes gesneden)*
  • 1 theelepel sesamolie*
  • 1 eetlepel olie*
  • 1 takje koriander garnering*

* Verkrijgbaar bij Toko Toko Breda

Bereidingswijze

Kook de Oriental mie en volg daarbij de bereidingswijze op de verpakking. Was de taugé en snijd de paprika en de Spaanse peper in reepjes. Was de lente-uien snijd ze vervolgens in ½cm. Snijd het varkensvlees in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of een koekenpan. Roerbak de uien en het knoflook op matig vuur tot ze lichtbruin worden. Voeg vervolgens het gesneden varkensvlees toe. Roerbak het varkensvlees tot het bijna gaar is en voeg de taugé en de paprika erbij. Roerbak de groenten en het varkensvlees gedurende 2 minuten en draai het vuur naar middelhoog.

Doe de Oriental mie in de wok. Roerbak de mie goed door de andere ingrediënten heen en voeg vervolgens 5 eetlepels stir fry noodle sauce toe. Bak alles goed door gedurende 3 minuten. Besprenkel het gerecht met 1 eetlepel sesamolie. Voeg als laatste de lente-uitjes en de Spaanse peper toe en meng ze vervolgens goed doorelkaar zodat je een mooi kleurrijk geheel krijgt.

Garneer het gerecht met koriander blaadjes.