Gesmoorde Kippenvleugels

Gesmoorde Kippenvleugels

Ingrediënten

  • 24 kippenvleugels
  • 1 stuk rietsuiker (pak 400 g, Golden Diamond)*
  • 4 eetlepels donkere sojasaus *
  • 4 eetlepels lichte sojasaus *
  • 3 eetlepels Shaohsing Rijstwijn *
  • 2 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes, snijd ze fijn*
  • 2 theelepels fijngesneden gember*
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml water

* Verkrijgbaar bij Toko Toko Breda

Bereidingswijze
Verwijder de vleugelpunten. Halveer elke vleugel door het gewricht. Marineer de kippenvleugels in zout en laat deze in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in een wok en bak de gember en sjalotjes aan. Voeg de vleugels toe en bak deze tot ze een licht bruine kleur krijgen, maar nog niet gaar zijn. Schenk de sojasauzen erover en voeg tevens de klein gebrokkelde stukjes rietsuiker toe. Doe het gekookte water erbij, temper het vuur en dek de wok af. Kook het geheel, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes tot de kippenvleugels gaar en zacht zijn. Voeg de Shaoxing-rijstwijn en de lente-ui toe en laat alles nog eens 5 minuten sudderen. Draai het vuur omhoog en breng de saus onafgedekt aan de kook, tot de saus een kleverig laagje heeft gevormd.

Serveren met bami of pandanrijst*!